WAREMA Kunststofftechnik Keyvisual

Sajtó és hírek

Egyedülálló szakképzés a WAREMA-nál

Vállalatok

A délnyugat-magyarországi Nagykanizsa a magyar műanyag-feldolgozó ipar fontos helyszínévé fejlődik. Ennek megfelelően nagy a kereslet a szakképzett munkaerő iránt ebben az iparágban. A WAREMA Plastic Technology Hungary Kft., a marktheidenfeldi WAREMA Kunststofftechnik und Maschinenbau GmbH leányvállalata egyedülálló, országos szintű képzési programban vesz részt, melynek célja új szakemberek képzése.

Az első szakképzés alkalmával nyolc fröccsöntőgép beállító vett részt a 120 órás tanfolyamon, amelyet több műanyagipari szereplővel közösen dolgoztak ki. A teljes tanfolyamra, a szakmai konferenciára és az ünnepélyes zárórendezvényre a WAREMA PT Hungary Kft. nagykanizsai gyártócsarnokában került sor.

A WAREMA PT Hungary gazdasági igazgatója, László Katalin a szakmai nap sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a műanyagipari cégek körében nagy a szakemberek iránti igény, de ez a kezdeményezés ígéretes megoldást jelent a szakemberhiányra. A mintaprojekt sikerének köszönhetően további képzésekre kerülhet sor.

A WAREMA PT Hungary műszaki igazgatója, Michael Schäflein tájékoztatást adott a gyáli és nagykanizsai telephely tervezett kapacitásbővítéseiről és az ezzel kapcsolatos szakember igényről a vállalat saját üzemében. Középtávon csak Nagykanizsán a WAREMA a foglalkoztatottak létszámát a duplájára tervezi növelni.

A WAREMA így bővíti kapacitásait és kompetenciáit, hogy a jövőben is tökéletesen tudjon reagálni a vevői igényekre.

© Szakony Attila

WAREMA Kunststofftechnik und Maschinenbau GmbH
Dillberg 33
97828 Marktheidenfeld

www.warema-kunststofftechnik.de
WAREMA Kunststofftechnik Standort Deutschland
WAREMA Kunststofftechnik und Maschinenbau Standort Ungarn Gyál